open-navfaktor-logo
search
Objavljen snimak
Naoružane osobe otele pacijenta iz bolnice, kasnije pronađeno raskomadano tijelo
Držeći zaštitara kao taoca i prisiljavajući ga da im pomogne da pronađu svoju metu, muškarci se brzo premještaju iz sobe u sobu prije nego što su pronašli pacijenta i izvukli pacijenta iz sobe
02.12.2019. u 10:45
get url
text
Snimak otmice zabilježen nadzornom kamerom

Nadzorne kamere su snimile trenutak u kojem je skupina naoružanih osoba ušla u meksičku bolnicu, te izvukla pacijenta na nosilima, koji je kasnije ubijen i raskomadan.

Naoružani jurišnim puškama, sedam maskiranih napadača, za koje se pretpostavlja da su članovi kartela Santa Rosa de Lima, snimljeni su 21. novembra u Općoj bolnici Salvatierra u Guanajuatou, na jugu Meksika.

Držeći zaštitara kao taoca i prisiljavajući ga da im pomogne da pronađu svoju metu, muškarci se brzo premještaju iz sobe u sobu prije nego što su pronašli pacijenta i izvukli pacijenta iz sobe.

Jedan od muškaraca viđen je kako obara zaštitara na zemlju, prije nego što su svi pobjegli iz bolnice. Prema lokalnim izvještajima, članovi bande ukrali su mobitele bolničkog osoblja kako bi ih spriječili da upozore policiju.

Samo nekoliko sati kasnije, policija je dobila dojavu da je na cesti pronađeno raskomadano tijelo muškarca, zajedno s porukom ispisanom na komadu kartona. Sadržaj poruke nije objavljen, kao ni identitet pacijenta.

On, međutim, nije bio jedina žrtva kartela, jer je policija potvrdila da su dvije druge naoružane grupe istog dana pretresle bolnice Juventino Rosas i Apaseo el Grande. Grupa teško naoružanih napadača provalila je kroz vrata dviju bolnica i otvorila vatru, kidnapovala jednog čovjeka, a kasnije ga i ubila. Jedna osoba je ranjena.

Komesarka za državnu sigurnost Sophia Huett rekla je da nijedan član medicinskog osoblja nije povrijeđen u ovim napadima.

Područje Guanajuata proživljava težak period sukoba između lokalnih kriminalnih bandi, prije svega između kartela Santa Rosa de Lima i kartela Jalisco. Samo u Guanajuatu je u posljednjih nekoliko dana prijavljeno najmanje 37 ubistava u 10 različitih općina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.