open-navfaktor-logo
search
Ima i biznis klasu
Nigerija: Restoran-avion kao utjeha ljudima kojim u jeku pandemije nedostaju putovanja
U glavnom gradu Nigerije Abuji otvoren je restoran po uzoru na interijer aviona, a što nudi poseban doživljaj ljudima koju zbog pandemije COVID-19 ne mogu putovati svijetom.
13.09.2020. u 11:04
get url
text

Restoran "Urban Air" kompletnim interijerom podsjeća na avione, od sjedišta i zidova, do slika neba koje nalikuju avionskim prozorima. Česte poruke iz “pilotske kabine“ daju puni ugođaj zaljubljenicima letenja.

Vlasnik restorana Ugo Young kaže da je uvijek želio otvoriti jedinstven ugostiteljski objekt, a da je na ideju restorana-aviona došao početkom pandemije COVID-19 koja je paralizirala globalni avio-prevoz.

- Imao sam dosta nedoumica, ali sam odlučio krenuti u ovaj posao i znao sam da ću bar biti prvi u nečemu, bez obzira hoće li se finansijski to isplatiti - kazao je Young.

U restoranu su odvojene tri sekcije i to ekonomska, trgovačka i biznis klasa, ali cijene usluga su identične u svim klasama.

Young je također kazao da je njegov restoran prilika za ljude kojima nedostaje letenje avionom, ali da je ujedno i prilika za one koji nikada nisu ušli u avion. Dodao je da je to mogućnost i za ljude koji se boje letenja avionom jer u ugodnom ambijentu mogu ručati ili rješavati se fobije.

- Skoro mjesec dana radimo i svaki dan je restoran pun nasmijanih ljudi. Planiram da i u drugim nigerijskim gradovima otvorim lanac restorana u ovom konceptu - zaključio je Young.

Tomewa Terabo je kazala da dolazi u novi restoran jer je podsjeća na divna putovanja koja joj nedostaju.

- Fotografije iz ovog restorana su identične onim iz aviona. Molimo se da što prije dođu dani kada ćemo ponovo moći putovati avionima bez restrikcija - kazala je Terabo.

Nana Adamu također je kazala da uživa u posebnom ugođaju restorana iako nikada u životu nije ušla u avion.

- Najveća želja mi je putovati avionom, ali nisam imala priliku. Zato sam danas došla ovdje s prijateljicama. Nevjerovatno je ovo mjesto, napravile smo mnogo fotografija - kazala je Adamu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.