open-navfaktor-logo
search
Istraga u toku
Odao ga misteriozni kod: Indija uhapsila goluba pod optužbom da je špijun za Pakistan
Većini nas golubovi predstavljaju još jedan dio života. Često ih ignoriramo, a rijetko kad pomislimo na njih osim ako nam ne polete preblizu.   
31.05.2020. u 22:52
get url
text

Međutim, vijest da je golub uhapšen u Indiji pod sumnjom da je špijun za Pakistan zaprepastila je apsolutno sve i odjeknula u svijet kao rijetko koja vijest. 

Naime, kako navode navedeni golub uletio je u kuću u samoj blizini indijsko-pakistanske granice dok mu je na nozi se nalazio misteriozni kod.  Prema lokalnim medijima, stanovnici sela Manyari u području Hiranagar ulovili su goluba i obavijestili vlasti o njoj. Golub kojeg sumnjiče za špijunažu prvo je primjetila Geeta Devi u čiju je kuću uletio noseći prste na nozi na kojem su bili ispisani brojevi. 

- Ne znamo odakle je došao. Lokalni stanovnici ulovili su goluba u neposrednoj blizini naše granice. Pronašli smo prst na nozi na kojoj su ispisani određeni brojevi. Istraga je u toku - kazao je policijski nadzornik lokalne policijske stanice Shailendra Mishra. 

Pakistan je, kao što je to bilo i za očekivati, odbio optužbe o letećem špijunu. Štaviše, Pakistanac Habibullah koji živi u selu Bagga-Shakargarh tvrdi kako je golub njegov i kako je taj misteriozni kod ustvari njegov broj, prenosi Unilad.  On je uputio javnu molbu indijskom premijeru Narendri Modiju da mu se vrati golub kojeg je okarakterizirao kao nevinog i simbol mira, ljubavi i tolerancije. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.