GPBiH

Oduzet pištolj i municija: Slovenac držao oružje u kabini kamiona

Objavljeno: 09.05.2019. u 11:45

Vozilom je upravljao M. Z. (62), državljanin Republike Slovenije, koji je kontroliran u graničnom pojasu na području Bosanske Gradiške

FOTO: GPBiH

Granični policajci Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Bosanska Gradiška jučer su otkrili pištolj marke "Browning" i osam metaka kalibra 7,65 milimetara prilikom pregleda teretnog motornog vozila, slovenačkih nacionalnih oznaka.

Vozilom je upravljao M. Z. (62), državljanin Republike Slovenije, koji je kontroliran u graničnom pojasu na području Bosanske Gradiške.

- Prema naredbi tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci protiv državljanina Slovenije bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Pištolj i municija, koji su bili sakriveni u unutrašnjosti kabine, privremeno su oduzeti - navodi se u saopćenju GPBiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije