Četvrtak, 25.02.2021.

Ljetni judo kamp

Olimpijska prvakinja stigla u Sarajevo

Driton Kuka i Majlinda Kelmendi u razgovoru
FOTO: HARDINO.BA

Prvi trening koji je održan danas u prijepodnevnim satima održala je Majlinda Kelmendi, olimpijska prvakinja iz Rija

U organizaciji Judo saveza Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu je danas počeo Ljetni judo kamp kojim rukovodi Driton Kuka, trener olimpijske prvakinje iz Rija Majlinde Kelmendi.

Kamp je okupio preko 250 džudista i trenera iz Holandije, Danske, Norveške, Švedske, Belgije, Turske, Grčke, Hrvatske, Crne Gore, Australije i Bosne i Hercegovine, a učesnici kampa će u naredna četiri dana trenirati u dvorani hotela Hollywood na Ilidži.

Prvi trening koji je održan danas u prijepodnevnim satima održala je Majlinda Kelmendi, olimpijska prvakinja iz Rija, ali i svjetska i dvostruka evropska prvakinja.

- Izuzetno nam je drago što su kampovi koje posljednjih godina uspješno organizujemo izuzetno posjećeni i cijenjeni u Evropi, o čemu svjedoči i veliki broj džudista iz drugih zemalja. Posebna nam je čast što na našem kampu među učesnicima možemo ugostiti i imena kakva su Majlinda Kelmendi i njen trener Driton Kuka - kazala je Arijana Jaha ispred organizatora kampa.

Driton Kuka, koji je jučer stigao u prijestolnicu naše zemlje, kaže kako se ovdje uvijek osjeća posebno, a za Sarajevo ga vežu lijepe uspomene zbog činjenice da se svojevremeno takmičio za Judo klub Bosna.

- Džudo je najtrofejnijih olimpijski sport u vašoj zemlji i sudeći prema svim rezultatima, ali i angažmanu Brane Crnogorca i Arijane Jahe tako će ostati i u budućnosti - naglasio je trener olimpijske prvakinje.

- Postoji tradicija naše saradnje koja trave će godinama, kako prije, tako i poslije ratova na ovim prostorima. Mnogo smo mi stvari naučili ovdje u Bosni i Hercegovini - dodao je rukovodilac kampa.

Nakon prvog treninga za seniore i juniore, kamp je nastavljen treninzima za one najmlađe učesnike.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh