open-navfaktor-logo
search
Službena potjernica
One koji su upali u Kongres traži i FBI: Nagrada 1.000 dolara ko pomogne pronaći ove ljude
Policija u Washingtonu objavila je desetine fotografija simpatizera bivšeg predsjednika Donalda Trumpa koji su upali u kongresnu zgradu.
08.01.2021. u 07:51
get url
text

Među fotografijama nalazi se čovjek kojeg su mediji identificirali kao Jakea Angelija, 32-godišnjeg pripadnika zajednice QAnon poznatog po nadimku Q Shaman.

QAnon je kult pripadnika teorija zavjera čije teze ne prestaju zgražati svijet, a Trumpa smatraju svojim duhovnim vođom.

- Još imamo dosta posla pred nama u identificiranju i ispitivanju svakog od nasilnih pripadnika rulje - izvijestio je šef vašingtonske policije Robert Contee i dodao da je 68 ljudi uhapšeno, a samo jedno od njih je iz Distrikta Columbia.

U službenoj potjernici stoji da ko god ima saznanja o ovim osobama ili o incidentu trebao bi nazvati policiju na (202) 727-9099 ili poslati poruku na 50411.

- Metropolitan Police Department trenutno nudi nagradu od 1.000 dolara svakome ko pruži informacije koje dovedu do hapšenja osoba uključenih ili odgovornih za ovaj zločin - stoji u službenoj potjernici koju je prenio i New York Post.

Fotografije onih koji su pravili nerede postavljene su i na aerodromima i u lokalnim hotelima.

Uglavnom se terete za neovlašteni ulaz, a tek neki od njih i za oštećenje historijske građevine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.