open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Općina Centar nastavlja podržavati uspješne sportiste
Redžović će imati borbu za WBC titulu, dok će se Puhalo boriti za WBO pojas
10.09.2018. u 15:36
get url
text

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić ugostio je Edina Puhala i Adnana Redžovića, uspješne sportiste koji su u proteklom periodu ostvarili zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni.

S obzirom da Općina Centar dugi niz godina podržava uspješne sportiste i kolektive, načelnik Ajnadžić je ovom prilikom naglasio da će ova lokalna zajednica nastaviti sa takvom praksom, te kazao da će za ovu dvojicu bh. boksera Općina izdvojiti sredstva za odlazak na predstojeći bokserski turnir u Njemačkoj.

Redžović će imati borbu za WBC titulu, dok će se Puhalo boriti za WBO pojas. Obojica su istakla značaj podrške koju im Općina Centar pruža već nekoliko godina.

-Općina nam je pomogla već nekoliko puta i bez te podrške pitanje je da li bi bili u situaciji u kojoj smo danas, a to je da se borimo za svjetske titule. Bez podrške države je jako teško, gotovo nemoguće uspjeti i zbog toga se zahvaljujemo Općini koja je uz nas. Kada bi se šira društvena zajednica uključila u podršku sportistima rezultati bi bili daleko bolji - naglasili su Redžović i Puhalo, saopćeno je iz Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.