Subota, 11.07.2020.

Nova Kasaba

Općina Novo Sarajevo učenicima uručila 140 paketića

 Edukativni centar Nova Kasaba od matične Osnovne škole "Malta" udaljen je 123 kilometra i to je najudaljenija područna škola u Evropi

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima obišao je Edukativni centar  Nova Kasaba u istoimenom mjestu na području entiteta Republike Srpske.

Prilikom posjete načelnik Koldžo učenicima je uručio 140 paketića od domaćih proizvođača. 

Na ovaj način Općina Novo Sarajevo nastavlja podršku Edukativnom centru Nova Kasaba koji je Odlukom Vlade Kantona Sarajevo dodijeljen kao područna Osnovna škola "Malta" iz Sarajeva. Edukativni centar od matične škole "Malta" udaljen je 123 kilometra i to je najudaljenija područna škola u Evropi.

Na početku ove školske godine, učenicima prvog razreda koji nastavu pohađaju u Edukativnom centru Nova Kasaba, načelnik Koldžo podijelio 13 ruksaka sa školskim priborom. U ovoj školskoj godini u prvi razred upisano je pet dječaka i osam djevojčica.

Ove godine, u okviru obilježavanja "Dana dječije radosti", Općina Novo Sarajevo je osigurala 2.450 paketića isključivo od domaćih proizvođača za učenike od drugog do petog razreda novosarajevskih osnovnih škola, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh