open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Optuženi za bombaške napade i paljevinu vozila ilidžanskih vijećnika i sekretara MZ Hrasnica I
Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Elvedina Hodžića, Nedima Durakovića i Armina Čurića zbog više krivičnih djela izazivanja opće opasnosti, počinjenih na području općine Ilidža.
12.09.2022. u 11:06
get url
text

Kako je Faktor ranije pisao, ova trojka uhapšena je polovinom juna, a u sklopu istrage više krivičnih djela koja su se u ranijem periodu događala na području ilidžanskog naselja Hrasnica. 

Na teret im se stavlja da su bacili dvije bombe u dvorište kuće općinskog vijećnika sa Ilidže Mahira Lokvaničića (SDA) u naselju Kovači u Hrasnici.

Također se sumnjiče da su zapalili vozilo sekretara Mjesne zajednice Hrasnica I Alije Mrakovića, kao i vozilo sina vijećnice s Ilidže (NiP) Nermine Memić.

{$galerijaFotografija}

VEZANI TEKST - Još trojica uhapšenih na Ilidži: Bacili bombe vijećniku SDA, sekretaru MZ i sinu vijećnice NiP-a zapalili auta...

- Hodžić se tereti da je 22. decembra 2021.godine, sa njemu poznatim licem, došao ispred kuće vlasništvo L. M., gdje su aktivirali i bacili dvije ručne bombe u dvorište kuće, kojom prilikom one nisu eksplodirale, te da je 31. decembra 2021.godine, ponovo sa njemu poznatim licem, došao do parking prostora gdje se nalazilo parkirano putničko motorno vozilo marke "passat", vlasništvo M. A., koje su zapalili nepoznatom zapaljivom tečnošću - navodi se u optužnici.

S druge strane, Duraković i Čurić terete se da su 23. novembra 2020. godine, sa njima poznatom osobom, došli do parking prostora gdje je bilo parkirano putničko vozilo marke "peugeot" koje koristi Č. S., pa ge upotrebom zapaljive tečnosti zapalili.

- Također, 27. novembra 2020.godine, došli su do improvizovane garaže u kojoj se nalazilo parkirano putničko motorno vozilo marke "peugeot", vlasništvo M. E., gdje su vozilo zapalili na isti način - naveli su iz Tužilaštva KS.

Iz Tužilaštva su naveli da je tužilac predložio sudu saslušanje 11 svjedoka, jednog vještaka i izvođenje više 40 materijalnih dokaza.

- Uz optužnicu je dostavljen i prijedlog za produženje mjere pritvora optuženom Elvedinu Hodžiću, jer i dalje egzistiraju opći i posebni uslovi zbog kojih je pritvor određen - navode iz Tužilaštva KS.

0J4A2344.jpg
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.