open-navfaktor-logo
search
Nije se pojavio na sudu
Optuženi za učešće na krvavoj svadbi kod Banje Luke napustio BiH, sudija najavio potjernicu
Banjalučanin Anđelo Miletić, jedan od optuženih za učešće u krvavom sukobu na svadbi u julu 2021. godine kod Banje Luke, a kada je nožem u oko uboden vojnik Oružanih snaga BiH Siniša Blagojević, napustio je BiH i danas se nije pojavio na suđenju.
23.02.2023. u 15:27
get url
text

Predsjednik Sudskog vijeća Okružnog suda Banja Luka Branimir Jukić je zatražio da se Miletić hitno javi sudu ili će u protivnom za njim biti raspisana međunarodna potjernica.

Današnje ročište je odgođeno, a navedeno je kako je Miletić dostavio nalaz sa KC Srbije u kojem stoji da je ima povredu noge i da mu je određeno mirovanje u kućnim uslovima.

- Postavlja se pitanje otkud optuženi u Srbiji, a da o tome nije obavijestio sud? Upozoren je da o svakoj promjeni adrese ili napuštanju zemlje mora obavijestiti sud, što nije učinio. Od suda nije tražio dozvolu, niti se javio. Sada imam mogućnost da pošaljem sudsku policiju i ako ga ne pronađu na adresi bit ću primoran da za njim raspišem potjernicu - rekao je sudija Jukić.

Dodao je i da je iz nalaza vidljivo da Miletić nije slomio nogu niti mu je stavljen gips, već mu je preporučeno mirovanje.

Optužnicom u ovom predmetu su obuhvaćeni Aleksandar Miletić, kojem se na teret stavlja pokušaj ubistva, te njegov brat Anđelo Miletić i Strahinja Arambašić koji su optuženi za premlaćivanje vojnika nakon ranjavanja.

Napad se dogodio 24. jula 2021. godine tokom svadbenog veselja u restoranu u Motikama kod Banje Luke. U optužnici se navodi da je Aleksandar Miletić bez povoda i razloga napao Blagojevića kome je prijetio riječima: "Šta gledaš, kao da nikad nisi vidio žensko. Zaklat ću te". Potom ga je ubo nožem od escajga u oko, a kada je žrtva pala na pod, zajedno sa drugom dvojicom optuženih je nastavio da ga udara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.