Demokratska fronta

Osuđujemo veličanje zločinačke paradržave Herceg Bosne

Objavljeno: 27.08.2018. u 14:05

U DF-u smatraju skandaloznim i nedopustivim da član Predsjedništva BiH obilježava godišnjicu političkog projekta koji je imao za cilj razbijanje države

Demokratska fronta (DF) osudila je proslavu 25. godišnjice od osnivanja zločinačke paradržave tzv. Herceg Bosne u organizaciji HDZ-a.

- Smatramo nedopustivim veličanje zločinačke paradržave kojoj je pravosnažno presuđeno pred sudom Ujedinjenih nacija. Radi se o još jednom pokušaju vrijeđanja žrtava i ugrožavanju mira.

Pozivamo međunarodne institucije u Bosni i Hercegovini; delegaciju Evropske unije u BiH, Ured viskog predstavnika kao i Vijeće za implementaciju mira da osude ovaj gnusni čin promocije zločina, na što obavezuju povelje Ujedinjenih nacija. U protivnom građani Bosne i Hercegovine trebaju znati da je jedna zločinačka politika u potpunosti revitalizirana, i da se iste zločine sprema ponoviti.

Mi u DF-u također smatramo skandaloznim i nedopustivim da član Predsjedništva u ime te institucije obilježava godišnjicu političkog projekta koji je imao za cilj razbijanje države Bosne i Hercegovine - navodi se u saopćenju DF-a.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije