open-navfaktor-logo
search
Odluka suda
Osumnjičen za otmicu i razbojništvo: Dario Delibašić ostaje u pritvoru
Pritvor za osumnjičenog Delibašića Tužilaštvo je tražilo zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i prikriti dokaze, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela
20.05.2019. u 09:52
get url
text

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo i odredio jednomjesečni pritvor Dariju Delibašiću (40) iz Sarajeva, koji je osumnjičen za krivična djela otmica i razbojništvo.

Informacija je potvrđena iz Tužilaštva KS.

Delibašić se sumnjiči za umiješanost u otmicu državljanina BiH i Turske, koja se polovinom aprila dogodila na području Ilidže. 

Njega su tada, kako je prijavio istražiteljima SIPA-e, otele njemu nepoznate osobe, koje su ga držale zatočenog u nepoznatoj kući, gdje su ga tukli, maltretirali i opljačkali, te upućivali prijetnje njemu i njegovoj porodici. Navodno su mu tražili da im pripremi milion maraka.

Kako je naveo u svom iskazu, sutradan ga je jedan od razbojnika izbacio iz vozila u naselju Otoka, nakon čega je otišao u SIPA-u i sve prijavio.

Pritvor za osumnjičenog Delibašića određen je zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i prikriti dokaze, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Podsjećamo, ročište za pritvor održano je bez prisustva javnosti, a u cilju istrage koja i dalje traje.

Zbog toga nije poznato šta mu Tužilaštvo konkretno stavlja na teret i kojim dokazima eventualno raspolaže.

Nezvanično se moglo čuti da je Delibašić razbojnicima iznajmio vikendicu na području Ilidže, te da se sumnja da je imao ulogu posrednika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.