open-navfaktor-logo
search
Okružni sud
Osumnjičeni za prodaju droge: Predložen pritvor uhapšenima u akciji "Fugitive"
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka predložilo je određivanje pritvora uhapšenima u akciji "Fugitive" Srđanu i Saši Rađeviću, Vlatku Blaževiću, Draganu Popovcu i Stefanu Trniniću zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.
22.12.2022. u 08:37
get url
text

Prijedlog za pritvor zajedno sa prijedlogom sudu za raspisivanjem potjernice stavljen je za osumnjičenog D. E. (39) iz Bosanske Gradiške koji je u bjekstvu, a takođe se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet droga u vezi sa omogućavanjem uživanja opojnih droga.

- U periodu od sredine 2020. godine do 20.12.2022. godine, osumnjičeni su vršili nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali opojne droge marihuana i kokain korisnicima na području Grada Banja Luka i Bosanska Gradiška. Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo - saopćeno je iz tužilaštva. 

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.