open-navfaktor-logo
search
Borba za stopera
Otac Anela Ahmedhodžića: Jučer me zvao Misimović, danas očekujem poziv Bajevića
Mladi stoper Malmoa Anel Ahmedhodžić sjajnim igrama u seniorskom sastavu ovog švedskog kluba zadobio je veliku pažnju švedske, ali i bosanskohercegovačke javnosti.
04.07.2020. u 13:21
get url
text
get url
text

Kako piše švedski portal FotbollDirekt.se Fudbalski savez Bosne i Hercegovine želi Ahmedhodžića, a mladog fudbaleru je prema pisanju ovog portala obećano mjesto u startnoj postavi Zmajeva!

- Oni planiraju da će u septembru igrati za Bosnu u Ligi nacija - kazao je Mirsad Ahmedhodžić, Anelov otac, za FotbollDirekt.

VEZANI TEKST - Otkriva li ova fotografija za koga će se ove jeseni odlučiti Anel Ahmedhodžić?

Ahmedhodži se prošle godine vratio u redove Malmoa, kluba u kojem je stasao jedan fudbalski velikan bh. korijena, a koji nikada nije zaigrao za BiH - Zlatan Ibrahimović.

U FSBiH očito više ne žele napraviti takvu grešku pa je Zvjezdan Misimović kao glavno zaduženje od selektora Dušana Bajevića dobio zadatak da uvjeri Ahmedhodžića da odabere dres Zmajeva.

Kontakte između Ahmedhodžića i našeg Saveza potvrdio je i njegov otac.

- Tačno je da smo u kontaktu sa Savezom. Jučer sam imao razgovor sa Zvjezdanom Misimovićem. Selektor Dušan Bajević će me zvati večeras - kazao je Ahmedhodžić senior, te naglasio kako su je FSBiH "zainteresovan za Anela i da im je potreban".

Mirsad je razgovarao i sam Markusom Rosenbergom, agentom svog sina.

- Razgovrao sam sa Markusom Rosenbergom jučer. On mi je rekao kako i Švedska takođe želi Anela, ali teško da će odmah dobiti mjesto u nacionalnom timu. S druge strane, u Bosni su mu obećali mjesto, on je njihov prvi izbor - naglasio je otac sjajnog mladog defanzivca, te dodao:

- Anel će odlučiti na kraju ljeta, prije nego dođe vrijeme (za početak Lige nacija op.a).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.