open-navfaktor-logo
search
Potjera za Dukićem
Otkriven identitet drugog napadača na novinara Vladimira Kovačevića
Dukić je danima nedostupan policiji, pa je PU Banja Luka za njim raspisala potragu
17.09.2018. u 20:53
get url
text

Banjalučka policija traga za Nedeljkom Dukićem (27) iz Skender Vakufa  zbog sumnje da je zajedno sa bokserom Markom Čolićem (31) učestvovao u pokušaju ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, koji je pretučen teleskopskim palicama ispred svoje zgrade u Banjoj Luci, piše SrpskaCafe

Dukić je danima nedostupan policiji, pa je PU Banja Luka za njim raspisala potragu.

– Došli smo do određenih saznanja i dokaza koji ga dovode u vezu s napadom na Vladimira Kovačevića. Sumnja se da je riječ o drugom napadaču, koji je, zajedno s Čolićem, učestvovao u premlaćivanju – kaže izvor blizak istrazi.

On navodi da se Dukić u bjekstvu nalazi od 9. septembra, odnosno od dana kada je Čolić uhapšen.

 Čim je saznao za Čolićevo hapšenje, Dukić je naprasno nestao i još nema pouzdanih informacija gdje bi se mogao kriti, a za njim se intezivno traga. Vladimir Kovačević brutalno je pretučen 26. augusta ispred zgrade u kojoj stanuje, kada se s posla vraćao kući. Napadači su ga čekali pred zgradom i bez riječi su nasrnuli na njega, oborili ga na zemlju i izudarali teleskopskim palicama po glavi, a potom su pobjegli.

U blizini mjesta zločina pronađena je jedna palica, koja je korištena u napadu, kao i njen odlomljeni dio, koji su upućeni na DNK vještačenje. Upravo je to bilo ključno za otkrivanje Čolića, koji se, kako saznajemo, u društvu još jednog poznatog sportiste, sutradan vratio na mjesto zločina da traži izgubljenu palicu. Tom prilikom snimljen je nadzornim kamerama, na osnovu čega je i otkriven. Na prijedlog tužilaštva Okružni sud u Banjoj Luci Čoliću je odredio jednomjesečni pritvor. U dosadašnjoj istrazi on se branio šutnjom.

Marko Čolić je bivši bokser banjalučke "Slavije" i član Kluba borilačkih vještina "Hektor", za koji je 21. septembra u dvorani "Borik" trebalo da se bori za titulu internacionalnog šampiona u teškoj kategoriji. Zaposlen je kao vozač u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr. Miroslav Zotović", kao i na poslovima osiguranja noćnih klubova. Nema krivični dosije.

Za razliku od njega Nedeljko Dukić je ranije osuđen na tri godine zatvora zbog razbojništva i teške krađe, a zajedno su radili kao izbacivači u jednom banjalučkom klubu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.