open-navfaktor-logo
search
Općina Ilidža
Otvoren kružni tok u Sokolović Koloniji
Kružni tok finansirala je Općina Ilidža i koštao je 630 hiljada maraka, a sa nastavkom izgradnje ceste ovaj projekat koštat će 1,7 miliona maraka, kazao je načelnik Memić
16.10.2018. u 12:30
get url
text

 Na raskrsnici ulica Seada Bublina i Hrasničke ceste na trasi prema Hrasnici u blizini naselja Sokolović Kolonija danas je otvoren kružni tok.

Ovaj projekat finansirala je Općina Ilidža i koštao je 630.000 maraka. 

- Sa nastavkom izgradnje ceste ovaj projekat koštat će 1,7 miliona maraka. Imamo još da završimo 700 metara ceste sa desne strane. Odmah ćemo nastaviti sa presvlačenjem asfaltom lijeve strane saobraćajnice. Za desetak dana bit će gotov i izvedbeni projekat za tramvajsku prugu i počet ćemo radove na ovom pravcu.  Tramvaj će ići do Hrasnice sa ukupnom dužinom pruge do 13 kilometara sve do firme Famos i bit će 11 tramvajskih stajališta. Mislim da ćemo tramvajsku prugu do Hrasnice završiti do polovine 2019. godine. Finansiranje ovog projekta je uz pomoć Kantona Sarajevo i naravno sredstvima iz budžeta Općine Ilidža - izjavio je Senaid Memić, načelnik Ilidže, nakon svečanog otvaranja kružnog toka.

{$galerijaFotografija}

Otvaranju kružnog toka prisustvao je i ministar finansija Vlade KS Jasmin Halebić koji je istakao da je dobro povezivanje u Kantonu saobraćajnim komunikacijama uvjet za brži ekonomski razvoj.

-  Vlada KS i u 2019. godini planira značajna sredstva uložiti u razvoj općine Ilidža, kao i sve druge općine u Kantonu. Saobraćajnice su prije svega od velikog značaja za ugodniji život građana, razvoj privrede i turizma - kazao je Halebić.

20181016101220_0J4A9239.JPG
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.