open-navfaktor-logo
search
Policija na nogama
Ovo je Turčin koji se traži zbog dvostrukog ubistva u Zenici
Policija traga za državljaninom Turske Canerom (Fuata) Taylanom, a zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa ubistvom počinjenim jutros u naslju Nova Zenica. 
13.01.2021. u 17:02
get url
text

MUP Zeničko-dobojskog kantona objavio je fotografiju osumnjičenog te zamolio građane da im, ukoliko imaju ikakvih saznanja o osumnjičenom dostave te informacije.

- Upućujemo apel građanima da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju istog, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449-250 u Operativnom centru Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova
Zeničko-dobojskog kantona - navode iz MUP-a ZDK.

U zvaničnom policijskom saopćenju MUP-a ZDK navode da je  policiji u 9.30 sati prijavljeno da je u ulici Nikole Tesle u Zenici hladnim oružjem povrijeđen O. R. (1957), koji je na mjestu preminuo.

kako smo ranije objavili, radi se o Ramizu Omerbašiću (1957) iz Zenice.

Policija i dežurni kantonalni tužilac su izašli na mjesto događaja i obavili uviđaj, a paralelno s tim su poduzimane intenzivne aktivnosti na otkrivanju i hapšenju osobe koja mu je nanijela smrtonosne povrede, nakon čega se dala u bjekstvo.

- Prema dosad prikupljenim saznanjima, postoje osnovi sumnje da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ubistvo na štetu O. R., može dovesti Caner (Fuat) Taylan, državljanin Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici. U cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja predmetnog krivičnog djela, službenici Sektora kriminalističke policije su dobili saglasnost dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko- dobojskog kantona za javno objavljivanje fotografije navedenog lica - naveli sui iz MUP-a ZDK.

Podsjetimo, u popodnevniom satima, u dvorištu kuće, nealeko od mjesta ubistva Odobašića, pronađeno je i tijelo još jednod muškarca.

- On se, prema operativnim saznanjima može dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom i osumnjičenim licem. U toku su uviđajne radnje na mjestu pronalaska tijela, čiji identitet još nije potvrđen - navode iz MUP-a ZDK.

Nezvanično, drugi ubijeni muškarac je Arslan Mujić, također iz Zenice. 

- Službenici Sektora kriminalističke policije, u saradnji i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nastavljaju sa poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti sa ciljem pronalaska osumnjičenog lica, kao i rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenog krivičnog djela. Naznačene aktivnosti se poduzimaju u saradnji sa drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini, kao i Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine - navodi se u saopćenju MUP-a ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.