Policajci MUP-a Unsko-sanskog kantona uhapsili su jučer jednog Pakistanca, zbog sumnje da je nožem pokušao ubiti svog sunarodnjaka u Bihaću. 

Kako nam je potvrđeno iz policije, do incidenta je došlo nedaleko od Đačkog doma u naselju Borići, u kojem su smješteni migranti. 

Policiji je to prijavio radnik na obezbjeđenju Doma, a policija je na mjestu događaja zatekla povrijeđenog maloljetnika.

Maloljetni Pakistanac je zbog teških povreda nanesenih nožem smješten u bihaćku bolnicu, a kako saznajemo on je van životne opasnosti.

- Pacijent je sinoć u 22.30 došao u ustanovu sa ubodnim ranama u predjelu trbuha. On je operisan i trenutno se nalazi na intenzivnoj njezi. Njegovo stanje je zasad stabilno - kazala nam je Amelda Šehić, glasnogovornica Kantonalne bolnice u Bihaću.

Kod uhapšenog je pronađen nož kojim ga je pokušao ubiti. 

- Uviđaj su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije koji su utvrdili da je došlo do fizičkog obračuna između H. C. (17) iz Pakistana i L. A. K. (31) iz Pakistana. Nad uhapšenim je zavedena kriminalistička obrada i pripadnici Sektora kriminalističke policije nastavljaju daljnji rad rad na dokumentovanju krivičnog djela pokušaj ubistva - kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.