open-navfaktor-logo
search
Predati Tužilaštvu
"Pali" bijeljinski razbojnici: Naoružani upali u kuću, ženu vezali selotejpom i pobjegli sa 40.000 eura
Bijeljinska policija predala je Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini Živana G. i Dušana V., koji su uhapšeni zbog sumnje da su na isti dan, 19. januara, na pravoslavni praznik Bogojavljenje, prošle, ali i ove godine, upali u dvije kuće i uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkali vlasnike.
17.02.2021. u 13:03
get url
text

Kako je rečeno u PU Bijeljina, njih dvojica su 19. januara 2020, u mjestu Trnjaci, nasilno i uz upotrebu oružja upali u porodičnu kuću, te su, od oštećenih ukrali novac i novčanik sa dokumentima.

Također, terete se da su 19. januara ove godine, oko 19 sati nasilno upali kuću, čiju su vlasnicu vezali selotejp trakom, a iz kuće ukrali oko 40.000 eura i zlatni nakit, čija se vrijednost nezvanično procjenjuje na oko 15.000 eura.

Žrtvi, 71-godišnjoj penzionerki iz mjesta Brodac, u kuću su upali sa fantomkama na glavama i u crnim odijelima, te su je bacili na pod i vezali.

- Bukvalno su me, prvo, omlatili na pod i vezali. Sve su isjekli, preturili, rasturili i razbili dok nisu pronašli željeni plijen. Radili su lagano, nisu žurili, jer su me tako skolili, a onda vezali da bi imali vremena. Bili su u dilemi da li da me ubiju ili ne. Tražili su da se zakunem u djecu da ih neću prijaviti, rekla sam da neću, samo da idu...Tako su i otišli - ispričala je ranije za Nezavisne žrtva ovog razbojničkog dvojca.

- Uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima razbojništvo, uhapšeni su danas predati u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini - navodi se u saopćenju PU Bijeljina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.