Sarajevo

"Pao" razbojnik koji je harao sarajevskim kladionicama

Objavljeno: 21.09.2018. u 15:42 Autor: E. F.

U samo nekoliko dana opljačkao šet objekata 

FOTO: ILUSTRACIJA

Sarajevska policija uhapsila je 22-godišnjeg Sarajliju Emira A. zbog sumnje da je u samo nekoliko dana opljačkao nekoliko kladionica i trgovina.

On je priveden u Vrbovskoj ulici u Sarajevu, zbog sumnje da je 10. septembra opljačkao radnicu kladionice "Bet Live".

Nakon hapšenja, prilikom njegovog saslušanja, utvrđeno je da je u samo proteklih nekoliko dana bio glavni akter pet razbojništava u Sarajevu pa je tako opljačkao i kladionicu "Premier" koja se nalazi u ulici Bulevar Meše Selimovića, "Lutriju BiH" na Trgu Heroja, fast food "Paša - doner" u ulici Azize Šećirbegović te sportsku kladionicu "Sport Plus" koja se nalazi u ulici Džemala Bijedića.

Uhapšeni mladić je imao i saučesnika koji mu je pomagao u pljačkama, a kako saznajemo policija je utvrdila njegov identitet te je u toku potraga za njim.

Policija je jučer rasvjetlila još jedno razbojništvo i to za svega desetak minuta. Naime, razbojništvo se dogodilo u ulici Trg Sarajevske olimpijade nad radnicom u trgovinskoj radnji “Hana”. Tom prilikom razbojnik je uz prijetnju nožem ukrao određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.
Radeći na rasvjetljavanju slučaja, policajci su nakon deset minuta pronašli i uhapsili Adnana S.

Izvršenim pregledom navedenog lokaliteta, u ulici Nurije Pozderca, pronađena je odbačena odjeća i predmeti, koju je osumnjičeni koristio prilikom vršenja pomenutog krivičnog djela.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije