"Pala" razbojnička banda

Penzionere vezali i zaključali u sobu pa im oteli 24.000 KM

Objavljeno: 20.09.2018. u 14:52 Autor: E. F.

Razbojnici su došli u spavaću sobu, probudili starca i uperili pištolj u njega govoreći: “Daj sve pare što imaš ili ćemo te ubiti!”

FOTO: ILUSTRACIJA

Dobojska policija uhapsila je razbojničku bandu koja je krajem avgusta uz prijetnju oružjem opljačkala penzionere u mjestu Kožuhe od kojih su oteli ukupno 24.000 KM.

Kako saznajemo privedeni su Zoran  K. (32), Nevenko N. (26), Dejan P. (22) te njegova djevojka Vesna S.

Oni se sumnjiče da su u noći sa 27. na 28. avgust upali u dom starijeg bračnog para Marković u Kožuhama. Supružnici su spavali u sobi na spratu kuće kada su Zoran i Nevenko  provalili u prizemlje, gdje su krenuli u premetačinu. Nesretnu ženu je probudila buka, pa je sišla niz stepenice da vidi šta se dešava.

Kada su je vidjeli, odmah su joj zaprijetili pištoljem da ne viče i pitali je gdje joj je suprug. Ona im je rekla da spava na spratu. Razbojnici su došli u spavaću sobu, probudili starca i uperili pištolj u njega govoreći: “Daj sve pare što imaš!” Prestravljeni starac im je dao oko 3.000 KM.

Međutim, lopovima to nije bilo dovoljno. Žrtve su vezali i zaključali ih u sobu, prijeteći im da ne smiju pozvati policiju, a potom u potrazi za novcem krenuli u detaljnu premetačinu kuće. Našli su 1.500 eura i 10.000 franaka.

Nakon pljačke, razbojnici su pobjegli autom u kojem ih je čekao Dejan P., a za sobom su ostavili pravi metež. Otišli su u stan Vesne S. i tu su podijelili plijen. 

Prestravljeni supružnici su nekako uspjeli da se oslobode i da pozovu policiju. Razbojnička grupa je nastavila svoj pohod pa su nakon ovog razbojništva provalili u kuću Đ. N. U kuću su ušli kroz garažu gdje su pronašli novčanik i ukrali 500 KM.

Osumnjičeni su jučer  su izvještaje o počinjenim kirivičnim djelima predati u nadležnost dobojskog Tužilaštva, a kako saznajemo za dvoje će biti predloženo i određivanje mjere pritvora. 

U pretresima policija je pronašla dio ukradenog novca koji će biti vraćen penzionerima odnosno 3100 franaka i 560 KM. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije