open-navfaktor-logo
search
Stravičan slučaj
Pijana zaspala na jednomjesečnoj bebi: Majka osuđena zbog smrti djeteta
Pred sudom u Swanseaju je posvjedočeno kako je beba pronađena bez svijeti sa krvlju u ustima dok je ležala kraj majke u jutro 31. marta 2017. godine
08.06.2019. u 13:22
get url
text
Marina Tilby

Majka čija je beba stara četiri sedmice preminula nakon što ju je odvela u noćni klub, a zatim pijana zaspala na njoj, je osuđena na dvije godine i četiri mjeseca zatvora.

Marina Tilby (26) je bacala i hvatala svog sina Dariana, dok se zabavljala u noćnom klubu u Velsu sa sestrom. Zatim se vratila kući, sa još dva muškarca koje je upoznala te večeri.

Pred sudom u Swanseaju je posvjedočeno kako je beba pronađena bez svijeti sa krvlju u ustima dok je ležala kraj majke u jutro 31. marta 2017. godine. Sestra Marine Tilby je ušla u spavaću sobu, gdje je zatekla osuđenicu kako potrbuške leži na svojoj bebi te je uspjela izvući dijete ispod nje. Zapazila je da krv curi iz bebinog nosa. Beba je prebačena u lokalnu bolnicu, gdje je kasnije i preminula.

Tužiteljice Catherine Richards je na suđenju kazala da je Tilby u pijanom stanju legla na bebu, koja je zatim pretrpjela srčani udar, ali medicinski dokazi nisu mogli potvrditi da je pritisak njenog tijela doprinio smrti, prenosi Daily Mail.

Njen branitelj je postupak svoje klijentice pravdao alkoholom, a dodao je da se ona kaje zbog svega što se dogodilo te da se osjeća krivom.

- Njena će je bol ispuniti zbog odsutnosti djeteta do smrti – kazao je.

Dodao je da Tilby, koja nije bila u vezi sa bebinim ocem, pati od depresije nakon bebine smrti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.