open-navfaktor-logo
search
PU Prijedor
Pješak preminuo, uhapšen odbjegli vozač "audija" koji ga je udario
Povrijeđeni muškarac iz Draksenića kod Bosanske Dubice preminuo je noćas, sat iza ponoći, u banjalučkom Kliničkom centru
11.11.2019. u 11:54
get url
text

Policija iz Prijedora uhapsila je jučer popodne M. B. iz Bosanske Dubice, zbog sumnje da je automobilom skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo pješak, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Kako je saopćeno iz PU Prijedor, nesreća se dogodila na magistralnom putu Bosanska Dubica Dubica - Bosanska Gradiška, u mjestu Jošik, jučer u periodu između 3.15 i 6.50 sati.

- U nesreći su učestvovali pješak inicijala S. Ć. iz Bosanske Dubice a koji je na mjestu događaja zatečen sa teškim tjelesnim povredama i nepoznati vozač sa nepoznatim vozilom koji se udaljio sa mjesta nesreće. Povrijeđena osoba je radi ukazivanja medicinske pomoći prevezena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banju Luku - saopćila je PU Prijedor.

Kako navode iz policije, na mjestu nesreće dežurni tužilac i policija obavili su uviđaj, a daljnjim operativnim radom identifikovan je i uhapšen osumnjičeni M. B. iz Bosanske Dubice, za kojeg postoje osnovi sumnje da je učestvovao u nesreći u kojoj je pješak zadobio teške tjelesne povrede, nakon čega se vozilom marke "audi 80" udaljio, ne pruživši pomoć povrijeđenoj osobi.

- Usljed zadobijenih povreda S. Ć. je 11.11.2019. godine, oko 1 sat preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru RS-a u Banjoj Luci. Policijski službenici, uz nadzor postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju kompletiranja i dokumentovanja krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći, nakon čega će protiv M. B. biti podnesen izvještaj - dodaje se u policijskom saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.