open-navfaktor-logo
search
Teško povrijeđena
Pokušaj ubistva u Bihaću: Nevjenčanu suprugu sjekirom udario u glavu
Povrijeđena žena policajcima je ispričala kako ju je njen suprug, nakon svađe, sjekirom udario u glavu
05.08.2019. u 12:16
get url
text

Pedesetjednogodišnji muškarac iz Bihaća u subotu kasno poslijepodne sjekirom je teško povrijedio svoju 38-godišnju nevjenčanu suprugu, a ovo krivično djelo okvalifikovano je kao pokušaj ubistva.

Kako je za Faktor potvrdio Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona, uposlenici Doma zdravlja Bihać policiji su oko 19 sati prijavili kako je na obradu zaprimljena žena sa povredama glave. 

- Ona je upućena u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gdje je zadržana na daljem liječenju zbog teških tjelesnih povreda koje je zadobila - kazao nam je Šiljdedić. 

Kako saznajemo, povrijeđena žena policajcima je ispičala kako ju je, neposredno prije nego će doći u Dom zdravlja, povrijedio njen nevjenčani suprug. Oni su se, kako je kazala, posvađali u dvorištu njegove kuće, gdje je on nakon verbalne prepirke nasrnuo na nju i fizički je napao, te udario u glavu sjekirom koju je držao u ruci. 

- Policajci su izašli na mjesto događaja i uhapsili osumnjičenog, te je u toku njegova kriminalistička obrada. Uzevši u obzir težinu povreda koje je žena zadovila, tužilac je ovo krivično djelo okvalifikovao kao pokušaj ubistva - naglasio je naš sagovornik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.