open-navfaktor-logo
search
Htjela skočiti s kuće
Policajci spriječili samoubistvo 42-godišnjakinje
Policajci iz Doboja jučer su spriječili samoubistvo 42-godišnjakinje koja trenutno boravi u Doboju, koja je imala namjeru da skoči sa porodične kuće, vlasništvo druge osobe, sa visine oko 15 metara.
13.09.2022. u 10:18
get url
text

Slučaj je policiji prijavljen od sugrađanke jučer oko 13.25 sati, koja je uočila da se na rubu krovišta stambenog objekta nalazi nepoznata žena koja je svojim ponašanjem ukazivala da želi izvršiti samoubistvo, te da je nekoliko puta rekla da će skočiti.

- Odmah po prijavi su policajci stupili u verbalni kontakt sa ženom te su se, nakon što su zadobili njeno povjerenje, polako popeli na krov objekta te je spustili na sigurnu lokaciju. O svemu je bila obaviještena Služba hitne pomoći Doma zdravlja Doboj i Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Doboj koji su izašli na mjesto događaja - saopćila je PU Doboj.

Ženi je potom pružena potrebna ljekarska pomoć od Službe hitne pomoći, a potom je prevezena u dobojsku bolnicu.

- Policijski službenici su i ovaj put brzom reakcijom spasili jedan ljudski život. Policijska uprava Doboj se zahvaljuje našoj sugrađanki koja je odmah po uočovanju nepoznate žene na krovu kuće pozvala policiju u želji da pomogne i spriječi je u njenoj namjeri - saopćili su iz PU Doboj.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.