open-navfaktor-logo
search
Akcija "Rez"
Policija hapsi u Sarajevu i Neumu: Privedeno sedam osoba, među osumnjičenima i Elvis Keljmendi
Pripadnici Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji s MUP-om Hercegovačko-neretvanskog kantona u sklopu akcije "Rez" uhapsili su danas sedam osoba na području Sarajeva i Neuma. 
12.07.2022. u 18:54
get url
text

Akcija se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva BiH po naredbi državnog suda, a kako nezvanično saznajemo, jedan od osumnjičenih je i Elvis Keljmendi.

Saznajemo da su osim Keljmendija uhapšeni Tomanić Slobodan iz Srbije, Harun Babić, Anel Sejfović, Ajlin Ahmić, Amer Pehlić i Kulašević Armin.

{$galerijaFotografija}

Iz MUP-a su kazali da u okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koje se odnosi na beskompromisnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS provode akciju kodnog naziva "Rez" koja obuhvata lociranje i lišenje slobode određenih lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području Kantona Sarajevo.

VEZANI TEKST - Policijska akcija na Ilidži: Ima uhapšenih, a za nekima se traga
 

Navode da su u toku pretresi više objekata i prevoznih sredstava s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza.

- Imajući u vidu da su aktivnosti policije Kantona Sarajevo još u toku, ne možemo iznositi više detalja o današnjoj akciji, osim što možemo potvrditi da je slobode lišeno ukupno sedam lica, i to četiri na području Kantona Sarajevo i tri na području Neuma, u saradnji s kolegama iz MUP-a HNK - saopćio je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Pretres, Sejfović, 12.07.2022.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.