Istraga

Policija na tragu počinitelju: Ko je pucao na Minku?

Objavljeno: 15.10.2018. u 19:41

Nezvanično saznajemo da policija raspolaže jakim indicijama o mogućem identitetu počinioca, te da se krug istrage slučaja sužava

Sa uviđaja nakon pucnjave

FOTO: FAKTOR

Sarajevska policija još nije uhapsila osobu odgovornu za pucnjavu u kojoj je preksinoć povrijeđena Emina Arnautović, zvana Minka, rečeno nam je danas iz MUP- KS. 

Ipak, nezvanično saznajemo da policija raspolaže jakim indicijama o mogućem identitetu počinioca, te da se krug istrage slučaja sužava.

Emina je ranjena iz vatrenog oružja ispred zgrade u kojoj stanuje u ulici Avde Smajlovića na Vracama u noći sa subote na nedjelju, nešto poslije ponoći. U pucnjavi je zadobila lakšu povredu u predjelu leđa, a kako nam je sama potvrdila na nju je pucano sa tri metka. Pomoć joj je ukazana u KCUS-u, odakle je puštena na kućno liječenje.

Policija je na mjestu događaja napravila uviđaj i izuzela snimke videonadzora, na kojima se, prema nezvaničnim informacijama, vidi muškarac koji je pucao. 

Nakon pucnjave mogle su se čuti različite verzije ovog događaja.

Prema prvoj, pucnjava je povezana sa svadbom Emininog bivšeg supruga Admira Arnautovića Šmrka, koja se baš u to vrijeme održavala u jednom sarajevskom hotelu. Tako se moglo čuti da je Minka, čuvši za to, pošla da "napravi belaj", pa ju je neko iz njene okoline "spriječio metkom". 

Emina je, međutim, jučer u izjavi za Faktor sve to demantovala, kazavši da njen bivši suprug, kojeg je prošle godine ranila pucavši mu u nogu u naselju Hrasno, "ima svoj život, a ona svoj".

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije