open-navfaktor-logo
search
Tragedija
Poznata voditeljica izvršila samoubistvo, mediji pretpostavljaju motiv
Poznata britanska voditeljica Caroline Flack izvršila je samoubistvo, a mediji nagađaju da je to učinila zbog odluke da se nastavi suđenje za nasilje nad momkom, iako je on odustao od krivičnog progona.
16.02.2020. u 08:26
get url
text
Caroline Flack
Caroline Flack

Beživotno tijelo mlade voditeljice pronađeno je nakon neuspjelih pokušaja momka i porodice da stupe u kontakt s njom.

Britanski mediji pišu da je voditeljica izvršila samoubistvo kada je njena prijateljica, koja je bila kod nje, odlučila da ode do prodavnice. Kada se vratila, vrata su bila zaključana i nije bilo odgovora. Tada je u stan došao Carolinin otac i zatekao njeno beživotno tijelo.

Porodica je potvrdila da je Caroline pronađena mrtva i zamolila za razumijevanje u ovom teškom trenutku. Dok mediji pišu da je Flack izvršila samoubistvo, njen menadžer otpužuje tužilaštvo koje je odlučilo da pokrene suđenje u slučaju nasilja koje je počinila nad Luisom Bartenom.

Bartona je Caroline pretukla prije mjesec i po dana. Pozvana je policija, a tužilaštvo je saslušalo i voditeljicu i njenog momka, koji je izjavio da je u pitanju bila nesuglasica, da joj oprašta i da je ona i dalje njegova djevojka, ali je sud tada Flack odredio mjeru zabranu prilaska momku, uprkos njegovom protivljenju. Prije nekoliko dana je Caroline saznala da slučaj nije odbačen i da je prvo ročište zakazano za mart ove godine. Dan kasnije sebi je oduzela život.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.