open-navfaktor-logo
search
Ahmedhodžić najkonstantniji
Pred spisak Zmajeva: Pjanić i Kolašinac zadaju glavobolju Petevu
Ivaylo Petev, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavit će sutra spisak igrača na koje će računati u predstojeće tri utakmice.
18.08.2021. u 20:46
get url
text

Zmajevi će 1. septembra gostovati Francuskoj (kvalifikacije za SP), 4. septembra ugostit će Kuvajt (prijateljska), a mini ciklus zatvorit će 7. septembra utakmicom protiv Kazahstana (kvalifikacije za SP) na Bilinom polju.

VEZANI TEKST - FSBiH potvrdio prijateljsku utakmicu, Petev u četvrtak objavljuje spisak Zmajeva

Za razliku od prijateljskih utakmica koje smo igrali u junu, kada su bili pošteđeni naši najbolji igrači (Edin Džeko, Miralem Pjanić, Sead Kolašinac), ovaj put Petev bi trebao pozvati sve najbolje igrače.

Ono što je važnije od imena, svakako je forma u kakvoj su naši reprezentativci. Bar oni na koje je Petev računao u martovskim kvalifkacionim mečevima protiv Finske i Francuske.

I dok su pojedini već skupili četverocifren broj minuta (Anel Ahmedhodžić - 1.620 minuta u šampionatu Švedske i kvalifikacijama za Ligu prvaka), pojedinci se nisu pošteno ni oznojili...

Nakon mnogo vremena imamo trojicu golmana koji su standardni u svojim klubovima. Kenan Pirić (Atromitos potvrdio poziv) i Nikola Vasilj (St. Pauli) ovog ljeta promijenili su klubovi, a u novim sredinama izborili su statuse prvih golmana. O kvalitetama Ibrahima Šehića suvišno je govoriti.

Za razliku od od veznog reda, a posebno napada, Zmajevi iz odbrane mogu se pohvaliti solidnom minutažom. Već pomenuti Ahmedhodžić za Malme je odigrao 18 utakmica (12 u prvenstvu Švedske i šest u Ligi prvaka), a maksimalan učinak imaju i Siniša Saničanin (Partizan, sedam utakmica, 660 minuta) i Dennis Hadžikadunić (Rostov, četiri, 360).

Eldar Ćivić nije igrao u prvenstvu Mađarske, ali je upisao pet nastupa u kvalifikacijama za Ligu prvaka (439 minuta), a na svom kontu ima dvije asistencije. Jusuf Gazibegović (Strum) je odigrao četiri utakmice u prvenstvu Austrije (311 minuta), a svih 90 minuta proveo je na terenu u Kupu Austrije.

Solidnu minutažu ima i Branimir Cipetić (četiri utakmice, 354 minute) koji je u šampionatu Hrvatske upisao dvije asistencije. Darko Todorović i Sead Kolašinac je dvojac koji nemaju minuta u ovoj sezoni.

Najviše minuta od veznjaka ima Adi Nalić (Malme) koji je ubilježio 18 nastupa. U prvenstvu Švedske je odigrao 14 mečeva (četiri gola i tri asistencije), a u Ligi prvaka četiri susreta (jedna asistencija).

VEZANI TEKST - Ronald Koeman bez milosti: Novi šamar Miralemu Pjaniću

Gojko Cimirot (Standard Liege) je odigrao 310 minuta, Amer Gojak (Dinamo) 149 (u prvenstvu Hrvatske 103, a u Ligi prvaka 46 minute), a Amir Hadžiahmetović (Konyaspor) 90 minuta (odigrano tek jedno kolo).

Sezona još nije počela Radetu Kruniću (Milan), ali je u pripremnim utakmicama imao solidnu minutažu. Najveći problem za Peteva je Miralem Pjanić, koji nije u kombinacijama Ronalda Koemana, trenera Barcelona.

Od ofanzivaca najveću minutažu ima Luka Menalo (Dinamo) koji je odirao deset utakmica - šest u Ligi prvaka (jedan gol) i četiri u HNL-u (jedna asistencija).
Smail Prevljak (Eupen) je skupio 312 minuta (četiri utakmice), a Ermedin Demirović samo 21 minutu (ulazio s klupe u Bundesligi i Kupu Njemačke).

Edin Džeko je tek prešao u Inter, a već u prvom nastupu protiv kijevskog Dynama postigao je gol. Prije toga, pripreme je prošao sa Romom i postigao je tri gola (dva protiv Debrecena i jedan Belenensesu).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.