open-navfaktor-logo
search
Engleska
Pregažen Leicester City: Liverpool kuca na vrata šampionske titule
Fudbaleri Liverpoola su u periodu od 71. do 78. minute postigli tri gola i tako riješili pitanje pobjednika u derbiju 19. kola Premier lige
26.12.2019. u 22:50
get url
text

Derbi 19. kola između dva prvoplasirana tima engleske Premier lige, Liverpoola i Leicester Cityja, pripao je aktuelnim prvacima Evrope s 4:0.

Na samom startu utakmice gosti iz Liverpoola su mogli povesti. Igrala se druga minuta kada je Sadio Mane propustio da dobar centaršut pretvori u vodstvo Redsa.

Novu odličnu priliku sastav Jurgena Kloppa imao je u 12. minuti. Ovoga puta Mohamed Salah nije bio najprecizniji.

Sredinom prvog poluvremena gosti su tražili penal, no glavni arbitar je pokazao da se igra nastavi.

Ipak, lider Premier lige do prednosti je stigao u 31. minuti kada je Firminoi centaršut Alexander-Arnolda pretvorio u 0:1.

Samo tri minute nakon vodećeg gola Mane je imao odličnu priliku, no Schmeichel je odličnom reakcijom spasio svoju mrežu.

Za razliku od prvog poluvremena drugih 45 minuta i nije obilovalo šansama. Jednu od najboljih u nastavku susreta imao je Firmino u 56. minuti.

Sve do 71. minute na semaforu stadiona King Power stajalo je 0:1, a onda je Michael Oliver pokazao na bijelu tačku zbog igranja rukom u šesnaestercu domaćih. Najstožiju kaznu sigurno je realizovao iskusni James Milner i tako Liverpool uveo u mirniju završnicu susreta.

Četiri minute nakon drugog gola na sceni su opet bili akteri prvog gola za Liverpool. Uloge su bile iste, Alexander-Arnold je bio asistent, a Firmino egzekutor za 0:3.

No, to nije bilo sve od Redsa za večeras. Sjajnu partiju dvostruki asistent Alexander-Arnold krunisao je pogotkom za konačnih 0:4 nakon dodavanja Manea.

Novi svjetski klupski prvaci tako su za sedam minuta naprosto razbili prvog pratioca na tabeli i zabilježili 17. prvenstvenu pobjedu u 18 susretu. Redsi su tako prekinuli niz Leicestera od devet utakmica bez poraza.

Liverpool nakon večerašnje pobjede Leicesteru bježi 13, a aktuelnom prvaku Manchester Cityju 14 bodova i polako ali sigurno kuca na vrata titule koja se na Anfieldu posljednji put slavila 1990. godine.

Golove s utakmice Leicester City - Liverpool pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.