open-navfaktor-logo
search
Policija koristi suzavac
Preminula žena koja je upucana ispred Kongresa, uhapšeno 20 demonstranata, počeo policijski sat u Washingtonu
Jake policijske snage uspjele su preuzeti kontrolu izbacile su demonstrante iz zgrade američkog Kongresa. 
06.01.2021. u 23:15
get url
text

Kako javljaju američki mediji preminula je žena koja je upucana pred zgradom američkog Kongresa na početku demonstracija. Mlađi muškarac bori se za život nakon pada s više od 30 metara. On se penjao na zapadno pročelje zgrade američkog Kapitola te je pao nakon čega je prevezen je u bolnicu, prenose svjetski mediji.

Hiljade demonstranata i dalje nalazi se ispred zgrade Kapitola. Policija je pronašla i uspješno neutralisala najmanje dvije eksplozivne naprave. Kako javlja CNN, jedna cjevasta eksplozivna naprava je pronađena u zgradi Republikanskog nacionalnog odbora, a druga u kongresnom zdanju na Kapitolu.

Policija je potvrdila da je izvršila i kontrolisanu detonaciju ovih eksplozivnih naprava. Nastavljaju se sukobi demonstranata i policije ispred Kapitola. Trumpove pristalice okružuju zgradu, ali sigurnosne snage ih rastjeruju.

Kako je mrak počeo padati, policijski službenici su se probijaju prema demonstrantima, koristeći udarne granate, pokušavajući rastjerati demonstrante oko Kapitola. Veliki oblaci suzavca su se vidjeli iz pravca zgrade Kongresa. Šef policije u Washington DC-u rekao je da je pronađeno i zaplijenjeno barem pet komada oružja i da je do sada uhapšeno 20 ljudi u protestima Trumpovih pristalica. Policija je u punoj opremi za borbu protiv nereda. Gradonačelnica Washingtona DC-a Muriel Bowser ranije je rekla da uvodi policijski sat u 18 sati po lokalnom vremenu.

U ponoć po našem vremenu (18 sati u Washingtonu) počeo je policijski sat. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.