open-navfaktor-logo
search
Razbojništvo u Doboju
Presreli automobil i oduzeli im novčanik, mobitel, šalove fudbalskog kluba iz Sarajeva...
Dobojska policija podnijela je izvještaj nadležnom Tužilaštvu zbog razbojništva nad pet osoba iz Prijedora, a koje se dogodilo u septembru ove godine.
02.11.2022. u 11:56
get url
text

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj podnijeli su izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj o izvršenom krivičnom djelu protiv osoba inicijala M. K., S. G., O. K., S. LJ., Đ. LJ., S. V., M. K., N. M., i P. Š., svi sa područja grada Prijedor i osoba inicijala D. D., N. B., Đ. V., N. N., R. D., S. S., S. S., J. J., G. B., M. G., V. G. i jednog maloljetnog lica, svi sa područja općine Teslić, zbog osnova sumnje da su izvršila krivično djelo razbojništvo.

- Postoji osnov sumnje da su oni 18. septembra oko 11.30 sati u mjestu Bare, područje grada Doboja, na isključenju sa autoputa "9. januar" izvršili presretanje i zaustavljanje putničkog atomobila u kojem su se nalazili E. K., R. M., F. Ć., E. B. i B. M., svi sa područja grada Prijedor.

- Osumnjičeni se terete da su izvršili fizički napad i otuđili sportske torbe u kojima su se nalazili odjevni predmeti (duksevi, majice i navijački šalovi jednog kluba iz Sarajeva), novčanik vlasništvo E. K., u kojem su se nalazili lični dokumenti i novac, dok su od R. M. otuđili mobilni telefon - saopćeno je iz PU Doboj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.