open-navfaktor-logo
search
Akcija Ukrina 1
Pretresi u Derventi i Bosanskoj Gradiški: Oduzeta veća količina skanka
Pripadnici Policijske stanice Derventa, Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj zajedno sa policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a i PU Bosanska Gradiška, jučre su realizovali akciju kodnog naziva "Ukrina 1".
05.01.2022. u 13:59
get url
text

Tom prilikom su na ukupno sedam lokacija na području gradova Derventa i Bosanska Gradiška, izvršili pretrese stambenih objekata i putničkih automobila koja koriste osobe inicijala M. J. iz Dervente i Lj. M. iz Bosanske Gradiške.

U Derventi je izvršen su pretres automobila kojim je upravljala osoba inicijala M. J. iz Dervente, prilikom čega je pronađen i oduzet mobilni telefon sa pretplatničkom karticom i šest providnih vrećica u kojima se nalazila materija koja asocira na skank, ukupne mase 3.208 grama.

- Zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga M. J. je lišen slobode - navodi se u saopćenju iz Policijske uprave Doboj.

Na području grada Bosanska Gradiška izvršen je pretres stana, vikendice, kuće i pomoćnih objekata i tri automobila koje koristi Lj. M., prilikom čega su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice, određena količina puščane i pištoljske municije i drugi predmeti koji mogu da posluže kao dokaz u krivičnom postupku.

- Ovom prilikom pronađena je i prostorija koja je u ranijem periodu korištena za ilegalnu proizvodnju opojne droge skank - navodi se u saopćenju.

Protiv osobe Lj. M. koja jeuhapšena nadležnom tužilaštvu će Policijska uprava Bosanska Gradiška dostaviti izvještaj o krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.