open-navfaktor-logo
search
(Ne)ispunjena obećanja
Priča stara tri godine: Da li je proširenje Trening-centra u Zenici još jedna obmana iz FSBiH?
Trening-centar Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici uskoro bi trebao biti proširen.
18.02.2022. u 21:55
get url
text

Nakon što je prije dva dana održan sastanak između Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice i delegacije FSBiH, iz bh. kuće fudbala stigla je vijest da će radovi na proširenju Trening-centra, konačno početi u 2022. godine.

Zašto konačno? FSBiH su priču o proširenju započeli još 2019. godine.

- Radovi bi trebali početi do kraja ove godine, ali će konačnu odluku o terminu početka gradnje dva nova fudbalska terena, oba s prirodnom travom, te proširenjem smještajnih kapaciteta za dodatnih oko stotinjak kreveta, restoranskog prostora, konferencijskih sala, donijeti Gradsko vijeće Zenica, te Izvršni odbor FSBiH - poručio je Kasumović.

VEZANI TEKST - Rek'o pa porek'o: Gdje su hibridni tereni, Vico Zeljkoviću?

Iz bh. kuće fudbala prije tri godine su objavili idejno rješenje, te detalje o proširanju.

TC bi trebao biti bogatiji za dva nova fudbalska terena standardnih dimenzija 68 puta 105 metara, oba sa prirodnom travom. Također će biti prošireni i smještajni kapaciteti.

- Dužina novog objekta je 32,70 metara, a širina 16,90 metara, a spratnost je Po (podrum) + P (prizemlje) + 2 (spratovi) + M (kongresna sala). Novi objekat će biti smješten u nastavku postojećeg, na prostoru gdje se trenutno nalazi parking.

U podrumu objekta će se nalaziti bazen sa salom za fitnes, sauna, dijagnostički centar, prostor za bazensku tehniku i ostave. U prizemlju je smješten hol, garderober sa toaletima, bife i restoran kapaciteta za oko 100 sjedećih mjesta.

Na I i II spratu su planirane dvokrevetne sobe za sportiste, sa vlastitim kupatilima, po 14 soba na svakom spratu opremljenih u rangu hotela sa četiri zvjezdice.

Na III spratu će biti smještena kongresna sala čiji kapacitet bi trebalo da bude oko 150 sjedećih mjesta - saopćeno je iz FSBiH.

Nadamo se samo da ovo nije još jedno obećanje čelnika FSBiH, jer smo od predsjednika Vice Zeljkovića navikli da obmanjuje javnost. Tako je prvi čovjek bh. fudbala još prije godinu najavio terene sa hibridnom podlogom. Pominjao je i uvođenje VAR-a, ali je sve to, bar za sada, mrtvo slovo na papiru.

{$galerijaFotografija}

Trening-centar FSBiH u Zenici - 18.02.2022.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.