open-navfaktor-logo
search
Uhapsio ga FUP
Prijetio da će u sarajevskim školama napraviti masakr kao onaj u Teksasu
Nakon ispitivanja osumnjičenog tužilac iz Odsjeka za terorizam Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog H. Č. rođenog 2002. godine u Brčkom, nastanjenog u Sarajevu.
07.06.2022. u 13:44
get url
text

Kako je saopćilo Tužilaštvo BiH, pritvor je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičen je za krivično djelo terorizam.

- Osumnjičeni je lišen slobode, nakon informacija zaprimljenih od partnerskih institucija iz inostranstva, a identifikovan je i lociran od istražilaca specijalizovanih za visokotehnološki kriminal, na području sarajevske općine Novi Grad, te lišen slobode u aktivnostima koje su proveli policijski službenici Federalne uprave policije (FUP).

On se tereti da je koristeći svoje znanje iz oblasti informacionih tehnologija, putem interneta, na inostranom internet serveru i portalu za razmjenu poruka, iznosio komentare o nedavnim pucnjavama i ubistvima učenika u SAD, kao i prijetnje oružanim napadom i preduzimanjem ovakvih terorističkih aktivnosti, na području Кantona Sarajevo - saopćili su iz Tužilaštva.

U saopćenju dodaju da Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, nastavlja intenzivnu istragu o ovom slučaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.