open-navfaktor-logo
search
Službenim vozilom
Pripadnici elitne jedinice koja čuva porodicu austrijskog kancelara pijani izazvali nezgodu
Dvojica pripadnika specijalne jedinice Kobra, koji su služili kao telohranitelji porodice austrijskog kancelara Karla Nehammera, izazvali su saobraćajnu nezgodu službenim vozilom nakon što su završili s poslom. 
02.04.2022. u 15:07
get url
text
Specijalna jedinica Kobra

Kako je saopćila policija, bili su pod dejstvom alkohola. Nakon incidenta su prebačeni u uredski posao.

Incident se desio 13. marta, kada su službenim vozilom udarili u dva parkirana automobila. No informacije su tek sada procurile u austrijske medije.

Srećom, nije bilo povrijeđenih. Pričinjena je manja materijalna šteta. U petak su iz policije saopćili da će se dvojica policajaca suočiti sa disciplinskim postupkom, piše Salzburg24.

Kako izvještavaju Kurier i Salzburger Nachrichten (SN), dvojica tjelohranitelja koji su bili odgovorni za zaštitu supruge Karla Nehammera su 13. marta, nakon što su završili posao, pili. Nakon toga su, međutim, upalili svoj službeni automobil, koji je bio parkiran ispred kancelarovog stana u Beču-Hietzingu, i udarili dva parkirana vozila.

Incident su prijavili policijski službenici koji su bili ispred zgrade. Nešto kasnije stigla je patrola koja je zabilježila nesreću. Tada pozvana komanda okružne policije Beč-Hietzing utvrdila je da su vozač i njegov kolega iz specijalne jedinice bili pod dejstvom alkohola. Navodi se da je vozač imao 1,2 promila alkohola u krvi, dok je njegov saputnik odbio alkotestiranje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.