open-navfaktor-logo
search
Pratio ga iz kafane
Pritvoren Zeničanin koji je zbog "šake para" nasmrt pretukao sugrađanina
Tokom krim-obrade je priznao izvršenje krivičnog djela
21.08.2019. u 16:52
get url
text

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici prihvatio je prijedlog zeničkog Tužilaštva te odredio jednomjesečni pritvor Arminu M. (29) koji se tereti za razbojništvo sa smrtnom posljedicom.

On je prije tri dana uhapšen zbog sumnje da je 13. maja ove godine nasmrt pretukao Zeničanina Zorana M.,od kojeg je ukrao neutvrđen iznos novca.

Tužilaštvo je pritvor tražilo zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Kako je ranije saopćeno iz policije i Tužilaštva, on se tereti da je, nakon što je vidio da kod sebe ima veću količinu novca, pratio Zorana M., koji je u vidno alkolisanom stanju napustio ugostiteljski objekat.

- S ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist na njega je fizički nasrnuo nanijevši mu tom prilikom teške tjelesne povrede u vidu oštećenja za po život važnih centara u mozgu, te krvnih podliva u predjelu grudi i trbuha, kao i preloma rebara lijevo, usljed čega je oštećeni preminuo 21. maja u Kantonalnoj bolnici Zenica - naveli su iz Tužilaštva.

Policija je nakon smrti Zorana M. saslušala više svjedoka, pretreseno je više lokacija, te su izuzeti određeni predmeti, kao i snimci sa videonadzora, te obavljena potrebna vještačenja.

Provedenim mjerama utvrđen je identitet osumnjičenog, koji je potom pronađen i uhapšen, a prema nezvaničnim informacijama, tokom krim-obrade je priznao izvršenje krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.