SAD

Prodaje se fotografija na kojoj Hitler grli djevojčicu židovskog porijekla

Objavljeno: 09.11.2018. u 17:20

Kada je fotografija snimljena, djevojčica Rosa imala je sedam godina i Hitler je bio upoznat s činjenicom da je židovskog porijekla

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE

Kontroverzna fotografija, koja prikazuje Hitlera kako grli djevojčicu židovskog porijekla, naći će se 13. novembra u prodaji u američkoj saveznoj državi Maryland, a očekuje se da će postići cijenu od oko 12 hiljada dolara.

Fotografiju koju je snimio njegov službeni fotograf Heinrich Hoffmann potpisao je Hitler u tamnoplavoj tinti: "Dragoj Rosi Bernile Nienau, Adolf Hitler München, 16. juna 1933.", piše Daily Mail.

Kada je fotografija snimljena, djevojčica Rosa imala je sedam godina i Hitler je bio upoznat s činjenicom da je židovskog porijekla.

Hitler je često bio fotografiran u društvu djece kako bi bio prikazan kao toplo ljudsko biće, a sve u svrhu nacističke propagande.

Djevojčica je umrla 1948. godine od dječije paralize. U februaru prošle godine, ista aukcijska kuća prodala je Hitlerov lični telefon za 195.000 funti.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije