open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Prosinečki: Baš volimo po svemu pljuvati, nisam bio u sukobu s Begovićem
Robert Prosinečki može biti zadovoljan nakon prva dva kola u Ligi nacija.
13.09.2018. u 21:52
get url
text
get url
text

Zmajevi su u subotu u Belfastu pobijedili Sjevernu Irsku, zatim bodove s vrućeg terena potvrdili na Bilinom polju protiv Austrije.

Selektor Robert Prosinečki ne krije zadovoljstvo.

Super. Nakon dva kola imamo šest bodova. Austrija je odlična reprezentacija, prava ekipa i ova pobjeda nije mala stvar. Nije bilo lako, namučili smo se da ih dobijemo, ali samim tim pobjeda je još slađa i veća. S druge strane, Sjeverne Irce smo u Belfastu pobijedili na račun sreće, ali i karaktera. Naravno da je nama osnovni cilj plasman na Euro, sve osim toga ne dolazi u obzir, ali užasno sam sretan i s ove dvije pobjede u Ligi nacija. Kako i sam znaš, svaki trijumf je važan, svaku utakmicu valja dobiti jer pobjeda nosi puno toga. Diže se samopouzdanje u ekipi, atmosfera je u svlačionici bolja, a to nam puno može dobroga donijeti u kvalifikacijama za EP - rekao je Prosinečki za Index.hr.

O "sukobu" s Asmirom Begovićem kazao je:

- Sukob kažeš? Vama novinarima najvažniji su sukobi. Ni s kim ja nisam bio u sukobu. Poanta priče je bila ta da nisam želio da mi bilo ko bira utakmice i odlučuje kad će doći igrati za reprezentaciju. Dečko je kasnije došao, shvatio je da je pogriješio i idemo dalje - dodaje bh. selektor.

Osvrnuo se popularni Žuti i na poraz Hrvatske od Španije sa 6:0.

- Takve stvari se u fudbalu događaju. Zato fudbal i volimo jer u fudbalu se može desiti i ono što na prvu ruku zvuči nevjerovatno. Naravno da nisam očekivao da primimo šest komada, ali ponavljam, takve stvari se dešavaju. Ima dana kad te ništa ne ide, kad ti ništa ne polazi za rukom, a protivnik ima svoj dan. Upravo se to dogodilo. Ne brine mene taj poraz. Više me muče komentari nakon utakmice. Prije dva mjeseca cijela Hrvatska je reprezentaciju dočekala kao heroje, a sad ništa ne valja. Ne valjaju igrači, ne valja Dalić. Mi Hrvati smo takav narod. Baš volimo po svemu pljuvati. Ima nas četiri miliona, a željeli bismo biti prvaci svijeta u svemu. Inače ništa ne valja. Hrvatska je u 20 godina igrala polufinale i finale SP-a, napravila je nešto što ne mogu napraviti puno bogatije i veće zemlje od nas, ali očito to nije dovoljno - smatra Prosinečki, uz poruku da je uvjeren da će Vatreni izboriti plasman na EP.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.