open-navfaktor-logo
search
Odgođeno ročište
Radnici Feroelektra traže da se apartmani u Neumu prodaju pojedinačno zbog veće cijene
Radnici Feroelektra će još morati čekati kako bi došli do svojih zarađenih plaća jer je u Općinskom sudu Čapljina otkazana današnja prodaja odmarališta u Neumu ovog nekadašnjeg privrednog bh. giganta.
28.10.2020. u 16:27
get url
text

- Advokatica radnika tražila je da se pojedinačno prodaju apartamani jer bi se tim načinom postigla veća cijena. Također, pogoršana epidemiološka situacija u cijeloj Bosni i Hercegovini je razlog otkazivanja ročišta. Prema našim informacijama, postojao je priličan interes potencijalnih kupaca za ove nekretnine – kazali su nam u Feroelektru.

VEZANI TEKST - Novac od prodaje odmarališta u Neumu ide za neisplaćene plaće radnicima Feroelektra

U zvaničnom saopćenju Suda u Čapljini se navodi da je "punomoćnik tražitelja ovrhe (prisilna naplata) Behija Ljubović Aganović advokat iz Sarajeva, zatražio je odgodu-opoziv zaključka o zakazanom ročištu za prodaju, smatrajući da Sud predmetnim zaključkom nije odredio pojedinačnu cijenu za apartmane-stanove, niti je odredio položaj nekretnine, odnosno nije se pozvao na Elaborat o etažiranju koji se nalazi u spisu, pa je predložio da se zaključak dopuni i uredi shodno gornjim navodima, te omogući tražiteljima ovrhe zakonito učešće u postupku".

Podsjetimo, novac od prodaje ovog objekta išao bi za naplatu potraživanja radnika po pravosnažnim presudama za neisplaćene plaće još od 2007. godine.

Radi se o 35 apartmana, a nihova cijena je 2,8 miliona KM. Pored toga, na prodaju su još tri poslovna prostora ukupne površine 116 metara kvadratnih za 344 hiljade KM, kao i zemljište površine 1.532 kvadrata koje je procijenjeno na 459 hiljada maraka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.