open-navfaktor-logo
search
Mito i korupcija
Reketirali podizvođače radova: Zatražen pritvor za Mahmutovića i Halilagića
Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno i oduzeto 60.000 KM u obilježenim novčanicama, koje su korištene prilikom izvršenja krivičnog djela
12.07.2019. u 15:07
get url
text

Tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Elvedinu Mahmutoviću i Sedinu Halilagiću, koje su pripadnici FUP-a uhapili u akciji "Tower".

Ovu informaciju potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić .

- Pritvor je predložen znog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela - pojasnila je Bavčić. 

Mahmutović i Halilagić sumnjiče se za primanje dara ili drugih oblika koristi. 

{$galerijaFotografija}

Oni se terete da su Mahmutović, kao direktor firmi "Panamera" i "Smart Invest", a Halilagić, kao aposlenik u odjelu prodaje nekretnina Sarajevo Towera, od podizvođača radova na izgradnji tog objekta zahtijevali i primali novac, darove i druge oblike koristi, a kako bi im bilo omogućili nesmetano izvođenje i završetak radova.

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno i oduzeto 60.000 KM u obilježenim novčanicama, koje su korištene prilikom izvršenja krivičnog djela. 

Privođenje osumnjičenih u akciji "Tower" 11.07.2019.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.