Ponedjeljak, 25.10.2021.
FOTO: DAMIR HODŽIĆ

Reketirali podizvođače radova: Zatražen pritvor za Mahmutovića i Halilagića

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno i oduzeto 60.000 KM u obilježenim novčanicama, koje su korištene prilikom izvršenja krivičnog djela

Tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Elvedinu Mahmutoviću i Sedinu Halilagiću, koje su pripadnici FUP-a uhapili u akciji "Tower".

Ovu informaciju potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić .

- Pritvor je predložen znog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela - pojasnila je Bavčić. 

Mahmutović i Halilagić sumnjiče se za primanje dara ili drugih oblika koristi. 

Oni se terete da su Mahmutović, kao direktor firmi "Panamera" i "Smart Invest", a Halilagić, kao aposlenik u odjelu prodaje nekretnina Sarajevo Towera, od podizvođača radova na izgradnji tog objekta zahtijevali i primali novac, darove i druge oblike koristi, a kako bi im bilo omogućili nesmetano izvođenje i završetak radova.

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno i oduzeto 60.000 KM u obilježenim novčanicama, koje su korištene prilikom izvršenja krivičnog djela. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh