Mito i korupcija

Reketirali podizvođače radova: Zatražen pritvor za Mahmutovića i Halilagića

Objavljeno: 12.07.2019. u 15:07

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno i oduzeto 60.000 KM u obilježenim novčanicama, koje su korištene prilikom izvršenja krivičnog djela

FOTO: DAMIR HODŽIĆ

Tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Elvedinu Mahmutoviću i Sedinu Halilagiću, koje su pripadnici FUP-a uhapili u akciji "Tower".

Ovu informaciju potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić .

- Pritvor je predložen znog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela - pojasnila je Bavčić. 

Mahmutović i Halilagić sumnjiče se za primanje dara ili drugih oblika koristi. 

Foto: Damir Hodžić

Oni se terete da su Mahmutović, kao direktor firmi "Panamera" i "Smart Invest", a Halilagić, kao aposlenik u odjelu prodaje nekretnina Sarajevo Towera, od podizvođača radova na izgradnji tog objekta zahtijevali i primali novac, darove i druge oblike koristi, a kako bi im bilo omogućili nesmetano izvođenje i završetak radova.

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno i oduzeto 60.000 KM u obilježenim novčanicama, koje su korištene prilikom izvršenja krivičnog djela. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije