open-navfaktor-logo
search
Potvrdilo ministarstvo
Ruski bombarder se srušio na stambenu zgradu, izbio ogroman požar
Ruski vojni avion pao je na stambenu zgradu u gradu YeYsku u Krasnodarskoj regiji, blizu jugoistočne granice s Ukrajinom. Izbio je veliki plamen.
17.10.2022. u 18:55
get url
text

- Su-34 se 17. oktobra 2022. godine srušio prilikom postizanja visine za trenažni let sa vojnog aerodroma Južnog vojnog okruga. Avion se srušio u gradu Yeysku - navodi se u saopćenju ministarstva.

Dodaje se da su se piloti uspješno katapultirali i da su kao uzrok nesreće prijavili paljenje jednog od motora prilikom polijetanja.

- Nesreća je izazvala požar u stambenoj četvrti u gradu - saopćilo je ministarstvo.

U odvojenom saopćenju, Vladimir Kondratyev, regionalni guverner, potvrdio je požar i dodao da su hitne službe stigle na mjesto incidenta. Regionalna hitna služba objavila je da se devetospratna stambena zgrada zapalila od avionskog goriva koje je iscurilo i da je oštećeno 17 stanova.

U međuvremenu, Kremlj je saopštio da je ruski predsjednik Vladimir Putin dobio hitne izvještaje nekoliko ministara i guvernera Krasnodarske regije.

Kako se navodi u saopćenju Kremlja, Putin je dao instrukcije najvišim zvaničnicima da odu na mjesto nesreće kako bi lično kontrolisali situaciju i rješavali probleme.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.