Pekar i policajac

Sarajevo: Ko su uhapšeni u policijskoj akciji City

Objavljeno: 09.04.2019. u 15:35

Policajac dojavljivao informacije kojima je raspolagao MUP KS, što je osumnjičenima koristilo pri činjenju krivičnih djela

U policijskoj akciji City koja je od jutarnjih sati izvedena u glavnom gradu BiH uhapšeno je pet osoba zbog krivičnih djela navođenje na prostituciju, nedozvoljeno držanje oružja i trgovina narkoticima.

Kako Faktor saznaje, uhapšeni su vlasnik pekare na Aneksu, koji je označen kao organizator kriminalne grupe, Jusufi Ramel, policajac iz Operativnog centra MUP-a KS Fahrudin Hajdarbašić, zatim Nejra Jusufović i još dvije osobe.

Četvero ih je osumnjičeno za krivična djela navođenja na prostituciju, nedozvoljeno držanje oružja i trgovinu narkoticima, dok se policajcu na teret stavlja zloupotreba položaja. On je, kako se navodi, dojavljivao informacije kojima je raspolagao MUP KS, što je bilo od koristi drugim osumnjičenim pri činjenju krivičnih djela.

Akcija je provedena nakon višemjesečne istrage i po nalogu Tužilaštva KS. Pretreseno je 11 lokacija, te su zaplijenjeni novac, droga, veća količina oružja i mobilni telefoni.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije