open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevu u derbiju dočekuje Široki Brijeg, Sloboda preko Veleža želi do "luke spasa"
Seriju od dva poraza ekipa Tuzla Cityja pokušat će prekinuti protiv Mladosti
02.11.2019. u 08:10
get url
text

Derbi susret 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH odigrat će Sarajevo i Široki Brijeg. Ujedno, ovaj duel će biti i najinteresantniji u današnjem dijelu programa.

Bordo tim je na liderskoj poziciji, na kojoj se želi i učvrstiti pred finiš prvog dijela sezone u kojem izabranike Husrefa Musemića očekuje težak raspored. Aktuelni prvak i lider u dosadašnjem dijelu sezone nije pružao briljantne igre, čega je svjestan i strateg Sarajeva.

- Želimo odigrati utakmicu nakon koje nećemo imati za čim žaliti, bez obzira na rezultat. Moramo maksimalno ozbiljno i motivisano pristupiti kako bi došli do željenog cilja, a naš cilj je pobjeda. Široki Brijeg je ekipa koja ima nekoliko kvalitetnih igrača, pogotovo prema naprijed. Što se tiče igračkog kadra, imamo tri igrača više na raspolaganju u odnosu na utakmicu sa Slobodom. To su Velkoski, Đokanović i Hebibović, tako da je sa te strane situacija možda malo bolja. Sigurno je da moramo puno kvalitetnije odigrati nego u Tuzli, ako mislimo pobijediti - poručio je Musemić.

Gosti iz Hercegovine najavili su da na Koševo dolaze bez bijele zastave.

- Utakmice Sarajeva i Širokog Brijega su zaista specifične. U dobroj atmosferi dočekujemo derbi. Istina, imamo problema s kartoniranim igračima (Marić, Franjić) i povredama (Knežević), ali želimo s pozitivnim rezultatom na Koševu uhvatiti priključak za "gornjim domom" prvenstvene tabele - kazao je Toni Karačić, trener Širokog Brijega, dodavši:

- Sada smo u sredini tabele, ali to nas ne zadovoljava. Želimo biti gore, pri vrhu, a za to moramo osvajati bodove, bez obzira protiv koga i gdje igramo. Uspjeh u derbiju značio bi najavu našeg povratka u "gornji dom", a s pozitivnim rezultatom protiv Sarajeva u još boljoj i kvalitetnijoj atmosferi dočekali bismo preostale utakmice ove jeseni - zaključio je Karačić.

Derbi na Koševu igra se od 17 sati, a prije toga od 13.30 sati bit će odigrana još tri duala.

Zanimljivo će biti i u Vrapčićima. Na stadionu Rođeni preporođeni Velež ugostit će tuzlansku Slobodu. Mostarci će gostujući trijumf protiv Čelika pokušati potvrditi pred domaćim navijačima, iako im posao neće biti lagan, jer im u goste dolazi Sloboda, koja se grčevito bori za svaki bod kako ne bi došla u situaciju da se bori za opstanak.

Seriju od dva poraza ekipa Tuzla Cityja pokušat će prekinuti protiv Mladosti, ekipe koja je uz Zvijezdu 09 trenutno u najtežoj situaciji kada je u pitanju borba za opstanak.

I Zvijezda će imati težak zadatak, jer će ugostiti Zrinjski, koji je pobjedom protiv Želje najavio izlaz iz krize. Da li 

Parovi, sudije i satnice

subota, 13.30 sati

Velež - Sloboda (Sabrija Topalović, Mirza Demir, Moamer Čaušević)
Tuzla City - Mladost DK (Goran Paradžik, Amer Macić, Marko Perić)
Zvijezda 09 - Zrinjski (Admir Musić, Amir Kadić, Emir Zahiragić)

subota, 17 sati

Sarajevo - Široki Brijeg (Zoran Grbić, Senad Ibrišimbegović, Davor Beljo, Dragan Petrović, Ermin Sivac, Elvis Mujić)

nedjelja, 16 sati

Borac - Radnik (Aleksandar Njegomirović, Sreten Udovičić, Igor Radaković)

nedjelja, 16.30 sati

Željezničar - Čelik (Vladimir Bjelica, Stefan Tešanović, Arnel Novalić)

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.