Akcija "Kasa"

Šefu i šefici Metropolisa određen jednomjesečni pritvor

Objavljeno: 15.04.2019. u 08:43

Pritvor im je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, te ponoviti krivično djelo

Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Edinu Migiću i Ameli Ahmetspahić, šefu i šefici ugostiteljskog objekta Metropolis, koji su uhapšeni u sklopu akcije "Kasa".

Kako nam je potvrdila Amra Hodžić, glasnogovornica sarajevskog Općinskog suda, pritvor im je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, te ponoviti krivično djelo.

Migić i Ahmetspahić sumnjiče se za krivična djela sprečavanje dokazivanja i davanje lažne izjave.

Podsjećamo, krajem marta u policijskoj akciji "Kasa" uhapšeni su Ines Juretić i Oleg Kraublatt, direktorica i bivši vlasnik kompanije "Inspirit" koja je servisirala fiskalne kase sarajevskim ugostiteljima te u njih instalirala programe uz pomoć kojih je omogućena utaja poreza. Njima je određen jednomjesečni pritvor.

U ovoj akciji hapšeni su i Nedžad Rašidagić, vlasnik Metropolisa, Edin Vreto, vlasnik restorana Kibe Mahala, Željko Ljubas, vlasnik Luke, Nejra Ibrović, vlasnica Montane, te Šaćir Čedić, vlasnik Vatre. Oni su ubrzo nakon hapšenja pušteni na slobodu, uz mjere zabrane koje podrazumijevaju zabranu upravljanja poslovanjem, sastajanja s osumnjičenim i svjedocima, odnosno konobarima, te zabranu prilaska objektima.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije