Optužnica, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, teretila ga je da je seksualno zlostavljao četiri sestre rođene 2005., 2007., 2008. i 2013. godine, kao i da je imao polne odnose sa njihovom majkom dok su djevojčice bile prisutne u prostoriji.

Suđenje u ovom predmetu je, zbog zaštite žrtvi, bilo je zatvoreno za javnost.

Na današnjem ročištu u Vrhovnom sudu RS, žalbu je iznijela samo odbrana, dok je tužilaštvo podržalo raniju presudu Okružnog suda u Banjoj Luci.

Branilac optuženog, advokat Aleksandar Jokić, zatražio je da se prvostepena presuda ukine i postupak vrati na novo suđenje.

On je ukazao na nezakonito prikupljanje dokaza, kao i pogrešnu pravnu kvalifikaciju imajući u vidu lična svojstva počinioca.

U optužnici se kako saznajemo, između ostalog, navodi da je optuženi u periodu od marta 2019. godine do februara 2020. godine u kući gdje su djevojčice živjele sa majkom, u jednom selu kod Laktaša, kao i u svojoj porodičnoj kući, u više navrata "počinio obljubu i drugu polnu radnju izjednačenu sa obljubom" nad sestrama.

Dodaje se i da je bio u emotivnoj vezi sa njihovom majkom M.J. (39) i "navodno joj pomagao u poljoprivrednim radovima, te svakodnevno boravio u njihovoj kući u vrijeme dok je bio odsutan otac maloljetne djece".

Uhapšen je u februaru prošle godine, zajedno sa majkom djevojčica. Ona se sumnjičila za navođenje djeteta na prisustvovanje polnim radnjama, ali je postupak protiv nje razdvojen.