open-navfaktor-logo
search
Sudbina više od 100 radnika
Sindikat Kreke u iščekivanju: Kakvu će odluku donijeti Općinski sud u Tuzli?
Prije nešto manje od mjesec v.d. direktora Društva i prokurista Društva Rudnika uglja Kreka - Tuzla donijeli su Odluku o utvrđivanju liste radnika Društva koji se upućuju na prekid rada.   
06.09.2021. u 14:50
get url
text

VEZANI TEKST - Husić: Rudari su razočarani, najesen se može svašta očekivati

Odlukom je predviđen prekid rada za 111 radnika koji trenutno nisu potrebni za neometan proces rada i poslovanja Društva. Uslijedila je reakcija Sindikata Kreke prema Općinskom sudu u Tuzli čija se odluka čeka.

- Sindikalna organizacija zatražilla je privremenu zabranu primjene odluke. Više ročišta po ovom pitanju neće biti, sada iščekujemo odluku Suda - kaže Zuhdija Tokić, predsjednik Sindikalne organizacije Rudnika uglja Kreka. 

U utorak, 7. septembra održat će se pres konferencija predstavnika rudnika, Vlade FBiH i Elektroprivrede Bosne i Hercegovine na lokalitetu Rudnika Dubrave, a povodom puštanja u rad magistralnih transportera. Tokić naglašava kako se moraju znati dvije činjenice kada je u pitanju ova modernizacija proizvodnje.

- Drastično je prekoračen rok za izvođenje radova zbog kašnjenja firme TTU Energetik koja je u većinskom vlasništvu Elektroprivrede BiH. Dalje, predmetni ugovor je predmet istrage Tužilaštva Tuzlanskog kantona - tvrdi Tokić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.