open-navfaktor-logo
search
Više krivičnih djela
SIPA u nastavku akcije "Bullet" uhapsila policajca FUP-a
U nastavku operativne akcija "Bullet", pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su dana sinoć uhapsili jednu osobu zbog osnova sumnje da je počinila krivična djela nedozvoljena trgovina, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pronevjera u službi, saopćila je ta policijska agencija.
11.02.2022. u 10:25
get url
text

Uhapšen je pripadnik Federalne uprave policije (FUP), koji je sproveden u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

- Aktivnosti policijskih službenika SIPA-e su realizovane po naredbi Suda Bosne i Hercegovine a pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine - naveli su iz SIPA-e, kao i da će više informacija o rezultatima navedenih aktivnosti biti poznato u toku dana.

Podsjetimo, jučer su pripadnici SIPA-e na području Kantona Sarajevo zbog nedozvoljene trgovine uhapsili jednu osobu, a prilikom pretresa oduzeli su 7.500 metaka 9x19 milimetara.

- Aktivnosti policijskih službenika SIPA-e su realizovane po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji s policijskim službenicima Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo - navodi se u jučerašnjem saopćenju SIPA-e.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.