open-navfaktor-logo
search
Nalog Tužilaštva BiH
SIPA uhapsila Sarajliju: Prijetio državljanima SAD-a, podsticao na terorizam
Pripadnici SIPA-e, po nalogu tužioca iz Odsjeka za terorizam Tužilaštva Bosne i Hercegovine, uz naredbu Suda BiH, vrše pretrese na jednoj lokaciji na području Sarajeva, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
15.06.2020. u 12:19
get url
text

Pretresi stana i prostorije koje koristi osumnjičeni, vrše se u okviru predmeta koji se vodi protiv osumnjičenog za javno podsticanje na terorističke aktivnosti (član 202a. KZBiH), a u vezi sa krivičnim djela terorizam (član 201. KZBiH).

Istražnim radnjama koje su proveli Tužilaštvo BiH i SIPA, utvrđeno je da je osumnjičeni, u više navrata, putem različitih internet servisa i komunikacijskih kanala, izražavao rasisitičke i antisemitske stavove, upućujući prijetnje državljanima SAD-a.

Zbog interesa istrage Tužilaštvo BiH u ovom trenutku ne može dati javnosti više informacija, poručeno je iz Tužilaštva BiH.

- Mogu da potvrdim da se lice nalazi u prostorijama SIPA-e i da je u toku njegova kriminalistička obrada. Osumnjičeno lice je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti donesena odluka o daljnjem postupanju s njim - kazao je Luka Miladinović, portparol SIPA-e.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.