open-navfaktor-logo
search
Astrologija
Šta vašem znaku u horoskopu donosi retrogradni Merkur od 9. septembra do 2. oktobra?
Astrolozi kažu kako je zvanično počeo retrogradni Mekur, što izaziva glavobolje već prvi prvoj pomisli na sve nesporazume, kvarove i probleme.
10.09.2022. u 21:39
get url
text

Merkur je planeta logistike i informacija, a od 9. septembra do 2. oktobra kretat će se retrogradno kroz dva različita horoskopska znaka - društveni znak Vagu i pragmatičan zemaljski znak Djevicu.

Do 23. septembra je u Vagi koja vlada partnerstvima, tako da možete otkriti neke stare, neriješene probleme u ljubavi. Zatim, od 23. septembra Merkur će ući u Djevicu, gdje će ostati do kraja.

Evo šta Merkur donosi znakovima:

Ovan

Ovaj retrogradni Merkur udara i na vaš poslovni raspored i na vaša partnerstva, Ovnovi - pa umjesto da budete uobičajeno impulsivni, možda ćete željeti zastati i razmisliti prije nego što povučete neke poteze. Neriješeni problemi u vezi će se vjerovatno pojaviti tokom prve polovine retrogradnog Merkura, pa pristupite ovim osjetljivim razgovorima sa saosjećanjem. Nakon toga, možda ćete otkriti da je teško pronaći svoj vremenski ritam, pa pazite da vam se neplanirano ne preklope važni sastanci ili događaji.

Bik

Vaš raspored se okreće naglavačke tokom ovog retrogradnog Merkura, Bikovi, zato se oslobodite svoje tvrdoglavosti i dajte sebi malo dodatne fleksibilnosti kada su u pitanju vrijeme i produktivnost. Iskoristite ovo kao priliku da pregledate svoju rutinu i otpustite sve obaveze koje više nemaju poente.

Blizanci

Stari prtljag iz vašeg života kako poslovnog, tako porodičnog mogao bi sada isplivati na površinu i napraviti nered, Blizanci. Izbjegavajte dramu jer će vas umarati i znajte da samo zato što ne idete naprijed - ne znači da ne napredujete. Iskoristite ovo kao priliku da se povežete sa iskrama iz svoje prošlosti i riješite sav nedovršeni posao kako biste mogli krenuti ispočetka, sa prostorom za svježu inspiraciju.

Rak

Vjerovatno ćete se izgubiti u nostalgiji tokom ovog retrogradnog Merkura, Rakovi, pa nemojte se iznenaditi ako uhvatite sebe u sjećanjima, ili čak u živim razgovorima sa bivšim partnerima ili prijateljima. Uz to, dajte sve od sebe da ne dozvolite da vam haos u glavi stane na put jasnoj komunikaciji. Potrudite se da budete iskreni sa ljudima sa kojima živite i sa kojima svakodnevno komunicirate.

Lav

Vaš društveni život bi mogao biti pogođen retrogradnim Merkurom, Lav, jer bi sukobi u komunikaciji i logističke greške mogle otežati utvrđivanje bilo kakvih postavljenih planova. Između konfuznih razgovora, zastoja u imejlovima i pogrešnih novčanih proračuna, interakcija sa svijetom mogla bi biti vrlo teška - ali zato je važno da idete polako.

Djevica

Merkur je vaša vladajuća planeta, pa ćete možda otkriti da je vaše oštro oko za detalje malo nejasnije nego obično - posebno tokom druge polovine retrogradnosti, kada Merkur ulazi u vaš znak. Iako ste obično odlični sa logistikom, izbjegavajte praviti bilo kakve veće kupovine sada, jer ćete na kraju možda otkriti da stvari nisu ono što ste mislili. Umjesto toga, iskoristite ovo vrijeme da pregledate svoje navike potrošnje i procijenite u šta vrijedi ulagati u budućnosti.

Vaga

Sa Merkurom koji se kreće kroz vaš znak, Vage, možda će vam biti teško da izrazite sebe i svoje mišljenje, da ne budete pogrešno shvaćeni. Međutim, najbolje je da izbjegavate pretjerano razmišljanje i prestanete brinuti o tome šta drugi ljudi misle o vama. Biti autentično svoj znači ne biti svačija ''šolja čaja'', i to je u redu.

Škorpija

Kao osjetljiv vodeni znak, obično vam je lako da se povežete sa eteričnom mudrošću svog uzvišenog Ja, Škorpije. Ali tokom ovog retrogradnog Merkura, možda će vam biti teško protumačiti svoju intuiciju. Umjesto da žurite sa zaključcima, ovo je znak da pustite svoja osjećanja, a jasnoća će doći vremenom. Pored toga, drama u bliskom prijateljstvu bi se mogla pojaviti tokom posljednjih sedmica septembra - ali ako krenu nesuglasice, ne plašite se otvorenog i zrelog razgovora.

Strijelac

Ovaj retrogradni Merkur se kotrlja kroz sektor vaše karijere i kolektiva, Strijelčevi, što znači da je održavanje čvrste komunikacije velika stvar. Dobar je trenutak da se klonite bilo kakvih tračeva na radnom mjestu ili drame, te držite usta zatvorenim.

Jarac

Sa retrogradnim Merkurom koji bijesni kroz vaš profesionalni život, Jarčevi, pravo je vrijeme da napravite pauzu u svim novim radnim poduhvatima i usresredite se na ponovno preispitivanje svega što imate. Ovo bi mogao biti dobar trenutak za reviziju prošlih projekata ili rješavanje starog problema usvajanjem nove perspektive.

Vodolija

Ako planirate bilo kakva putovanja za kraj ljeta, Vodolije, imajte na umu da retrogradni Merkur može umiješati prste u vaše planova - u vidu kašnjenja i otkazivanja. Ako ostajete kod kuće, sada je pravo vrijeme da se vratite na prethodna interesovanja ili da se bavite nekim starim strastima.

Ribe

Granice bi mogle biti mutne tokom ovog retrogradnog Merkura, Ribe, a razgovori bi mogli postati zbunjujući - što bi moglo otežati navigaciju u komplikovanim odnosima koji su vam bliski srcu. Stare rane bi mogle ponovo biti otvorene i osjetljiva sjećanja bi se mogla pokrenuti. Iako bi to moglo stvoriti priliku za izlječenje, to bi također moglo biti vrijeme za vježbanje postavljanja jačih granica i distanciranja od situacija koje više nisu u skladu sa vašim najboljim interesima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.